De 5 mooiste wandelingen volgens Jolanda

Wat zijn de mooiste wandelingen van Nederland? Als er iemand is aan wie je dit kunt vragen, is het JolandaJolly. Sinds 2010 organiseert ze bijna wekelijks een clubdate-wandeling: losse wandelingen of wandelingen die onderdeel uit maken van een langeafstandspad, waarbij je dan per keer een etappe loopt.

Nederland is haar achtertuin, ze kent ieder hoekje en gaatje - nou ja, vooral de mooiste plekjes dan... :-)

Wil je zelf nog eens een wandeling rustig nalopen, dan kan dat. Hieronder staan Jolanda's mooiste.

 

1 Castricum. Een prachtige wandeling door een schitterend, bijzonder afwisselend duingebied: stille eikenbossen, uitgestrekte duinvlaktes, romantische duinmeertjes, brede boslanen, spannende slingerpaadjes, strand en zee: je gaat het allemaal zien en beleven! Onderweg een leuke horecatent: de Johanna's hof!

Naar de routebeschrijving

 

2 Ede-Wageningen. De titel van deze wandeling Bossen en Beken doet zijn naam eer aan: je wandelt door prachtige, bijzonder afwisselende bosgebieden met onderweg vele idyllische slingerpaden, langs de meest prachtige beken en sprengen van deze streek. Onderweg een leuke horeca.

Naar de routebeschrijving

 

3 Bergen. Een prachtige wandeling door bossen en open duingebieden van de Schoorlse duinen. Na een fikse strandwandeling met horeca wandel je via de waterleidingduinen naar het leuke dorpje Bergen met de vele horeca.

Naar de routebeschrijving

 

4 Heiloo. De drie Egmonden is een zeer afwisselende wandeling door de bollenvelden, de duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat via Egmond A de Hoef over grasdijken terug naar Heiloo. Een prachtige wandeling in April wanneer de bollenvelden volop in bloei staan! Er is horeca onderweg en na afloop van de wandeling in Heiloo.

Naar de routebeschrijving

 

5 Den Dolder. Een zeer afwisselende wandeling door de prachtige bossen van de landgoederen Splinterburg en Venwouden, via de Kasteeltuin van Drakensteyn naar het Pluismeer. Onderweg is er horeca in het befaamde Pannenkoekendorp Lage Vuursche.

Naar de routebeschrijving